Alla inlägg den 17 september 2009

Av Benke & Monica - 17 september 2009 10:00

Vi har nu målat allt ändträ med grundolja och det mesta har blivit målat med grundfärg. Det känns skönt att fasaden nu kommer klara stå emot fukten bättre i vinter. Vi kände oss lite stressade över denna målning, att vi inte skulle hinna innan det blev för kallt men nu kan vi pusta ut Glad

  

Av Benke & Monica - 17 september 2009 09:59

Igår kom kaminen med tillbehör. Vi fick ställa den i det halvfärdiga garaget. Det börjar blir fullt med saker överallt som bara väntar på att få ställas på sin plats.

Av Benke & Monica - 17 september 2009 09:57

Kök och vardagsrum har nu fått gips på väggarna. Det känns bra att bygget skrider framåt.

    

Av Benke & Monica - 17 september 2009 09:50

Vi har gjutit en "klack" där värmepumpen ska stå. Vi väntade länge med detta eftersom vi inte visste vad som var bäst, att pumpen står på en liten höjd eller att den står direkt på golvet. Efter att ha vägt för- och nackdelar mot varandra beslöt vi oss till slut för att gjuta. På detta sätt kan vi koppla in pumpen tidigare, den blir nämligen inte i vägen när det ska sättas klinker i tvättstugan. Vi har även gjutit i klädkammaren där golvvärmeslingorna kommer upp ur grunden. Denna "klack" har ett fall från väggen ut i rummet, detta för att inte vatten ska rinna in i väggen vid ett eventuellt läckage.

     

Ovido - Quiz & Flashcards